Genieten

Genieten heeft te maken met loslaten. Het loslaten van problematiek, emoties en ellende uit het verleden maar ook met vervelende problematiek waarin je in het huidige leven te maken hebt.

Loslaten heeft te maken met vertrouwen, vertrouwen op onze Heere God. Als een kind van Hem  mag ik mijzelf vandaag de dag toevertrouwen aan onze God. Ik heb moeten leren leven als een geliefd kind van onze Heere God, en vanaf dat moment is elk moment in mijn leven zeer bijzonder geworden.

Genieten is iets wat ik heb moeten leren. Genieten heeft alles te maken met tevredenheid, iets wat ik vroeger in mijn leven niet kende ondanks dat ik materialistisch en financieel toen niets te kort kwam. Tevredenheid heeft namelijk alles te maken met de liefde en vrede die onze Heere God alleen kan geven.

Als we als mens mogen weten dat onze schuld door onze Heere Jezus Christus is betaald aan het kruis op Golgotha, geeft dat pas echt een diepe vrede en vrijheid en mogen we als mens in vrijheid en blijheid intens genieten van elke seconde van de dag is mijn ervaring!

Ik mag tegenwoordig, omdat ik de liefde en vrede van onze Heere Jezus Christus mag ervaren, van elke seconde die Hij mij op deze aardbol geeft intens genieten. Jij ook?