De persoonlijke website van Marcel Hendriks uit Spijkenisse

Over mij


Ik ben geboren op zaterdag 7 april 1973 in Rotterdam waar ik ook de eerste jaren van mijn leven opgroeide. In 1978 gaf de Heere ons gezinsuitbreiding met mijn broertje Robert. Sinds halverwege mijn zevende levensjaar verhuisde ons gezin naar de voormalige gemeente Spijkenisse.

Op 17 mei 1994 schonk onze Heere mij mijn eigen appartementje in Spijkenisse waar ik sinds dien mijn eigen zelfstandige huishouden voer. (Spijkenisse is tegenwoordig onderdeel van de gemeente Nissewaard). De Heere heeft mij een vrijgezellen appartementje in de veelzijdige multiculturele arbeiderswijk “de Akkers” gegeven waar ik al weer heel wat jaren naar alle tevredenheid mag wonen. Ik hoop dan ook nog lang in deze woning te mogen blijven wonen. Verder mag ik als inwoner van de Nissewaard ook gezegend zijn met een fijn belijdend lidmaatschap aan een kerkelijke gemeente. Ook dat is mij van de Heere uit genade gegeven.

Mijn arbeidsverleden

Na mijn opleiding ben ik als landmacht soldaat voor Defensie gaan werken. Ik heb verschillende logistieke en administratieve functies mogen bekleden in de jaren dat ik bij de Koninklijke Landmacht werkzaam was. Helaas ben ik vanwege PTSS en schizofrenie op 26 jarige leeftijd definitief afgekeurd voor betaalde arbeid en ben ik thuis komen te zitten. Toch wilde ik ondanks dat ik afgekeurd was graag blijven werken en heb nog even als consulent en unitmanager voor Tupperware distributeur van der Sluis gewerkt en als intercedent bij een uitzendorganisatie maar mijn psychische gezondheid liet mij helaas in de steek. Toch heb ik hier en daar ook nog wel wat vrijwilligerswerk mogen doen voor onder andere de lokale politiek, voor Stichting WatZegtDeBijbel, de voedselbank in Spijkenisse en voor Stichting Konnekt Buurtnetwerken. Momenteel mag ik als vrijwilliger actief zijn binnen de Missionaire commissie van de kerk. 

Het dagelijks leven

Ondanks dat ik niet meer actief deelneem aan het arbeidsproces hoef ik mij in het dagelijks leven niet te vervelen. Zes dagen per week besteed ik dagelijks aandacht aan het lezen van het Reformatorisch Dagblad. Verder lees ik ook graag een goed christelijk boek of hou mij bezig met Bijbelstudie. 

Ook ben ik een liefhebber van muziek. Naast het luisteren naar NPO radio 4 beluister ik ook graag muziek CD´s uit mijn persoonlijke collectie. Naast klassieke muziek (favoriete componist Johann Sebastian Bach) luister ik ook graag naar instrumentale muziek en christelijke liederen waaronder koor,- of samenzang van onder andere de eeuwenoude Psalmen. Ik luister daarom ook graag naar uitzendingen van de Reformatorische Omroep.

Mijn hobby´s 

Naast lezen en muziek luisteren vind ik het ook heel gezellig om samen met vrienden zo nu en dan een gezelschapsspelletje te spelen. (bordspelen). Ook ga ik er graag op uit om een lekker stuk te wandelen of te fietsen. Dat kan enerzijds in mijn eigen regio zijn maar ook op andere locaties in Nederland.

Ik doe ook aan tekenen/ schilderen. Niet dat ik echt super talentvol hierin ben hoor maar ik haal daar een vorm van ontspanning uit om met tekenen, schilderen of een keurboekje voor volwassenen bezig te zijn. Verder kan ik mij ook uren lang vermaken met een mooie legpuzzel.

De zondag

De zondag is de eerste dag van de week. De dag van de opstanding van onze Heere Jezus Christus. Deze dag wens ik dan ook graag in het bijzonder aan de dienst van God te wijden wat zich onder andere uit in de zondagse kerkgang. Verder hoop ik op de zondag tot rust te mogen komen van de hectiek van de voorafgaande week die via verschillende wegen op mij af komt.

Mijn vakanties

Ik ben niet echt een vakantieganger, zeker niet waar het gaat over internationale reizen. Ik ben van mening dat er in Nederland voldoende te zien en te beleven valt en dat ons eigen land ook heel veel te bieden heeft om heerlijk te recreëren. Ik vind het leuk om er af en toe een dag of een paar dagen tussenuit te gaan, gewoon even in een huisje of een hotelletje in een andere omgeving. Een dagje naar het strand of lekker naar het zwembad behoren ook tot mijn deugden. Speciale aanbiedingen met onder andere de Rotterdampas of uit de Spoordeelwinkel van de NS bieden mij voldoende mogelijkheden.

Mijn politieke voorkeur

Nederland kent een breed politiek landschap. Ondanks dat ik van mening ben dat er bij veel politieke partijen wel iets van mijn gading te halen valt vind ik als christen het belangrijk dat ook onze politiek Bijbels genormeerd is. Ik vind het belangrijk dat Gods heilig en onfeilbaar Woord in de politiek breed (op elk niveau) vertegenwoordigd is. Dit is voor mij de reden dat ik er voor gekozen heb om bij verkiezingen op de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) te willen stemmen. De SGP staat voor Bijbels genormeerde politiek en zal zich in al haar handelen laten leiden door de normen en waarden die uit het Woord van God voortkomen.

De liefde van mijn leven

Een serieuze liefdesrelatie heb ik nooit echt gehad. Als man met een homofiele gerichtheid ligt dit Bijbels gezien ook niet echt makkelijk natuurlijk. God schiep immers man en vrouw voor elkaar. Wel ben ik in mijn leven een keer goed verliefd geweest op een man. Helaas was het voor ons beiden uit onder andere religieuze overwegingen niet mogelijk om samen door het leven te gaan waardoor ik eigenlijk altijd alleen gebleven ben.

De man waarop ik verliefd was zal voor altijd een heel bijzonder plekje in mijn hart houden en er zal voor mij nooit een andere man meer zijn in mijn leven.

Ik moet bekennen dat het moeten missen van een vaste liefdespartner in het leven voor mij geen probleem is. Ik ben tevreden met mijn leven zoals de Heere het mij nu geeft. In Zijn nabijheid mag ik een "happy single" zijn en kom ik niets te kort.