Over mij

Marcel Hendriks uit Spijkenisse

Algemeen

Op zaterdag 7 april 1973 kwam ik in Rotterdam ter wereld alwaar ik ook de eerste jaren van mijn jeugd opgegroeid ben. Toen ik 7 jaar oud was verhuisde ons gezin naar Spijkenisse (tegenwoordig onderdeel van de gemeente Nissewaard) waar ik tot op heden ook ben blijven wonen. Ik ben woonachtig in de wijk "de Akkers" en dat is een heel leuke, diverse, multiculurele arbeiderswijk welke rondom het in 1985 geopende gelijknamige metrostation met winkelcentrum "Akkerhof" en verschillende andere voorzieningen gerealiseerd is. Ik bewoon mijn huidige woning sinds het voorjaar van 1994 en heb hier altijd met veel plezier gewoond en hoop ook nog vele jaren in deze fijne woning te mogen blijven wonen. Eerlijk gezegd heb ik vooralsnog absoluut geen verhuisplannen.

Arbeidsverleden

Na het afronden van mijn opleiding ben ik een korte tijd in een supermarkt werkzaam geweest waarna ik aan een baan als landmachtsoldaat bij Defensie heb mogen beginnen. Door de jaren heen heb ik binnen de koninklijke landmacht, zowel in binnen,- als buitenland, vershillende functies mogen vervullen.

Onverhoopt liep ik in de periode waarin ik binnen de koninklijke landmacht werkzaam was werd ik mentaal ziek waardoor ik aan het einde van de twintigste eeuw al afgekeurd thuis kwam te zitten. Ik kon het voor mezelf niet accepteren dat ik op zo'n jonge leeftijd al "afgeschreven" was voor de arbeidsmarkt en heb, achteraf tegen beter weten in, nog enkele andere baantjes in de burgermaatschappij gehad zoals een functie in de directe verkoop en ook nog als intercedent binnen een uitzendorganisatie. 

Helaas bleek de medische problematiek te heftig waardoor ik uiteindelijk volledig en definitief thuis ben komen te zitten. Ik probeerde hier en daar nog een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk te doen binnen onderandere de lokale politiek, bij de voedselbank en in het buurtnetwerk, echter ook dat bleek allemaal al snel te veel voor mij dus daar heb ik dan ook uiteindelijk allemaal weer mee moeten stoppen. Op dit moment doe ik dus eventjes helemaal niets meer qua vrijwilligerswerk maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst, wanneer mijn gezondheidssituatie zich mag verbeteren, weer iets zal gaan oppakken op het gevied van vrijwilligerswerk.

Dagelijks leven

Zoals ik eerder op deze pagina al vertelde heb ik uit ziekte en gebreken geen betaalde baan meer. Ik zal mezelf dus gewoon thuis moeten vermaken. Dat doe ik onder andere door dagelijks toch wel even een moment met Gods Woord bezig te zijn aan de hand van het dagboekje "Goede moed" om zo dagelijks wat geestelijke voeding tot mij te mogen nemen.

Verder doe ik dagelijks mijn boodschapjes en luister ik graag naar de radio uitzending van de Reformatorische Omroep. Ook regelmatig luister ik naar klassieke muziek via Spotify. Ik hou van muziek en heb het dan ook vaak aan staan maar zo nu en dan een tijdje even helemaal niets en dan gewoon genieten van de stilte in huis vind ik ook fijn. 

Qua hobbie hou ik mij regelmatig bezig met een kleurboek voor volwassenen, teken ik graag in mijn schetsboekje of probeer wat te schilderen. Ik ben verder totaal geen echte kunstenaar maar ik vind het wel fijn en ontspannend om hiermee bezig te mogen zijn.

Ik ben niet echt een grote lezer maar zo nu en dan pak ik wel eens een goed christelijk boek om te lezen. Gezien mijn mentale gezondheid is het niet mogelijk om langdurig aan het lezen te zijn maar probeer regelmatig wel een hoofdstuk van een boek te lezen. Dat gaat eigenlijk best goed.

Verder probeer ik mijn sociale contacten bij te houden en maak ook wel eens een leuke park,- of boswandeling. Ook een gewone wandeling door de wijk waarin ik woon vind ik soms prettig om te doen.

Recreatie & vakantie

Een echte vakantieganger voor wat betreft internationale of intercontinentale reizen ben ik eerlijk gezegd niet. Op de een of andere manier heeft het mij nooit getrokken om naar het buitenland op vakantie te willen gaan. Ik hou van mijn eigen Nederland en ik vind dat er hier in eigen land zoveel moois te zien en te beleven is dat ik mij in eigen land altijd wel vermaak waar het om recreatie en vakantie gaat.

In de zomervakantie bezoek ik regelmatig plaatsen in Nederland en doe dat dan met de trein. Ik vind het heerlijk om met openbaarvervoer te reizen en heb dan zelf ook geen rijbewijs.

Naast het bezoeken van plaasten vind ik het ook heerlijk om bijvoorbeeld te gaan wandelen of fietsen op bijvoorbeeld de Veluwe of ongeacht het seizoen een dag naar het strand te gaan. 

Ook op het schiereiland waarop ik woonachtig ben (Voorne-Putten) zijn genoeg fiets,- en recreatie mogelijkheden dus ik hoef voor een lekkere ontspannen dag uit eigenlijk ook nooit perse te reizen.

Politiek

Nederland kent een breed politiek landschap, er is voor iedereen wel iets te halen op politiek gebied. Ook voor mij zijn er enkele partijen die mij in een deel van hun standpunten wel aanspreken waardoor het voor mij in het verleden ook wel eens lastig geweest is om een oprechte stemkeuze te maken. Toch is dat in al de jaren dat ik stemgerechtigd ben gelukt en heb ik geen verkiezing hoeven te verzuimen. Het stemrecht is zo iets moois dat we dat hebben mogen dat is het heel mijn leven als een burgerplicht ervaren heb om bij verkiezingen ook van mij te laten horen middels het uitbrengen van mijn stem.

Wat voor mij op een bepaald moment erg belangrijk bleek te zijn is dat een politieke partij die mijn stem krijgt ook politiek bedrijft aan de hand van Gods heilig en onfeilbaar Woord. Een dergelijke partij is er gelukkig in Nederland! Te weten; de Staatkundig Gereformeerde Partij, kortweg SGP genaamd.

De SGP is opgericht in 1918 en sinds 1922 onafgebroken in de Tweede Kamer vertegenwoordigd geweest. De Staatkundig Gereformeerde Partij is daarmee een stabiele en betrouwbare partij gebleken welke politiek bedrijven wil bij een geopende Bijbel en zich in al haar politieke beslissingen zal laten leiden door Gods heilig en onfeilbaar Woord.

Tegenwoordig is de SGP niet meer weg te denken uit de landelijke politiek in de Tweede,- en Eerste kamer maar ook in waterschappen, provincies, gemeenten en het Europees Parlement heeft de SGP al jaren een duidelijke stem.

Voor mij was dat in het verleden de reden om niet alleen op deze partij te willen stemmen maar ook lid te worden van de SGP.

Zondag

De zondag heeft voor mij altijd iets bijzonders. Het is de eerste dag van de week, de dag van de opstanding van onze Heere Jezus Christus. Deze dag wens ik dan ook in het bijzonder aan de dienst van God te wijden. Op zondag hoop ik de kerkdienst van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Spijkenisse te mogen beleven en verder probeer ik mij in het kader van de zondagsrust en zondagsheiliging zo rustig mogelijk te houden op deze dag. Dat is niet altijd even makkelijk maar wel noodzakelijk vind ik. We leven immers in een jachtige tijd waar helaas het verschil tussen de weekdagen en de zondag nauwelijks nog waar te nemen is. De zondag is wat mij betreft naast dat het de dag van de Heere is, dan ook een dag om even vanuit alle wereldse hectiek weer op adem te mogen komen en goed uitgerust de nieuwe week in te mogen gaan.