Over mij

Algemeen

Op zaterdag 7 april 1973 kwam ik in Rotterdam ter wereld alwaar ik ook de eerste jaren van mijn jeugd opgegroeid ben. Toen ik 7 jaar oud was verhuisde ons gezin naar Spijkenisse (tegenwoordig onderdeel van de gemeente Nissewaard) waar ik tot op heden ook ben blijven wonen. Ik ben woonachtig in de wijk "de Akkers" en dat is een heel leuke, diverse, multiculurele arbeiderswijk welke rondom het in 1985 geopende gelijknamige metrostation met winkelcentrum "Akkerhof" en verschillende andere voorzieningen gerealiseerd is. Ik bewoon mijn huidige woning sinds het voorjaar van 1994 en heb hier altijd met veel plezier gewoond en hoop ook nog vele jaren in deze fijne woning te mogen blijven wonen. Eerlijk gezegd heb ik vooralsnog absoluut geen verhuisplannen.

Arbeidsverleden

Na het afronden van mijn opleiding ben ik een korte tijd in een supermarkt werkzaam geweest waarna ik aan een baan als landmachtsoldaat bij Defensie heb mogen beginnen. Door de jaren heen heb ik binnen de koninklijke landmacht, zowel in binnen,- als buitenland, vershillende functies mogen vervullen.

Onverhoopt liep ik in de periode waarin ik binnen de koninklijke landmacht werkzaam was werd ik mentaal ziek waardoor ik aan het einde van de twintigste eeuw al afgekeurd thuis kwam te zitten. Ik kon het voor mezelf niet accepteren dat ik op zo'n jonge leeftijd al "afgeschreven" was voor de arbeidsmarkt en heb, achteraf tegen beter weten in, nog enkele andere baantjes in de burgermaatschappij gehad zoals een functie in de directe verkoop en ook nog als intercedent binnen een uitzendorganisatie. 

Helaas bleek de medische problematiek te heftig waardoor ik uiteindelijk volledig en definitief thuis ben komen te zitten. Ik probeerde hier en daar nog een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk te doen binnen onderandere de lokale politiek, bij de voedselbank en in het buurtnetwerk. Op dit moment ben ik na een periode van rust als vrijwilliger verbonden aan de kledingbank Spijkenisse.

Dagelijks leven

Zoals ik eerder op deze pagina al vertelde heb ik uit ziekte en gebreken geen betaalde baan meer. Ik zal mezelf dus gewoon thuis moeten vermaken. Dat doe ik onder andere door dagelijks toch wel even een moment met Gods Woord bezig te zijn aan de hand van het dagboekje "Goede moed" om zo dagelijks wat geestelijke voeding tot mij te mogen nemen.

Verder doe ik dagelijks mijn boodschapjes en luister ik graag naar de radio uitzending van de Reformatorische Omroep. Ook regelmatig luister ik naar klassieke muziek via Spotify. Ik hou van muziek en heb het dan ook vaak aan staan maar zo nu en dan een tijdje even helemaal niets en dan gewoon genieten van de stilte in huis vind ik ook fijn. 

Qua hobbie hou ik mij regelmatig bezig met een kleurboek voor volwassenen, teken ik graag in mijn schetsboekje of probeer wat te schilderen. Ik ben verder totaal geen echte kunstenaar maar ik vind het wel fijn en ontspannend om hiermee bezig te mogen zijn.

Ik ben niet echt een grote lezer maar zo nu en dan pak ik wel eens een goed christelijk boek om te lezen. Gezien mijn mentale gezondheid is het niet mogelijk om langdurig aan het lezen te zijn maar probeer regelmatig wel een hoofdstuk van een boek te lezen. Dat gaat eigenlijk best goed.

Verder probeer ik mijn sociale contacten bij te houden en maak ook wel eens een leuke park,- of boswandeling. Ook een gewone wandeling door de wijk waarin ik woon vind ik soms prettig om te doen.

Recreatie & vakantie

Een echte vakantieganger voor wat betreft internationale of intercontinentale reizen ben ik eerlijk gezegd niet. Op de een of andere manier heeft het mij nooit getrokken om naar het buitenland op vakantie te willen gaan. Ik hou van mijn eigen Nederland en ik vind dat er hier in eigen land zoveel moois te zien en te beleven is dat ik mij in eigen land altijd wel vermaak waar het om recreatie en vakantie gaat.

In de zomervakantie bezoek ik regelmatig plaatsen in Nederland en doe dat dan met de trein. Ik vind het heerlijk om met openbaarvervoer te reizen en heb dan zelf ook geen rijbewijs.

Naast het bezoeken van plaasten vind ik het ook heerlijk om bijvoorbeeld te gaan wandelen of fietsen op bijvoorbeeld de Veluwe of ongeacht het seizoen een dag naar het strand te gaan. 

Ook op het schiereiland waarop ik woonachtig ben (Voorne-Putten) zijn genoeg fiets,- en recreatie mogelijkheden dus ik hoef voor een lekkere ontspannen dag uit eigenlijk ook nooit perse te reizen.

Politiek

Het Nederlands politieke landschap kent een breed scala aan politieke partijen. Er is dan ook voor ieder wat wils te kiezen wanneer er weer verkiezingen zijn. Ook voor mij persoonlijk leek er bij een groot aantal politieke partijen wel iets te halen te zijn, waardoor het maken van een stemkeuze in het verleden niet altijd even gemakkelijk is geweest.

Toch is gebleken dat het voor mij als christen belangrijk is om op een politieke partij te stemmen die haar politiek bedrijft rondom een geopende Bijbel en dan zijn er opeens heel wat minder politieke partijen waar voor mij persoonlijk nog iets te halen is.

Sinds het begin van de eenentwintigste eeuw stem ik dan ook trouw op de Staatkundig Gereformeerde Partij. De SGP wil zich in al haar politiek handelen laten leiden door Gods heilig en onfeilbaar Woord zoals dat aan ons geopenbaard is in de Bijbel. En juist dat is iets wat mij persoonlijk enorm in de partij aanspreekt.

De SGP is in 1918 opgericht en is vanaf de verkiezingen van 1922 onafgebroken  in de Tweede Kamer vertegenwoordigd geweest waardoor deze partij door de jaren heen (inmiddels meer dan honderd jaar) een zeer betrouwbare en stabiele politieke partij gebleken is.

Tegenwoordig is de SGP niet alleen in de Tweede en Eerste Kamer vertegenwoordigd maar ook in tal van provincies en waterschappen, verschillende gemeenten en in het Europees Parlement. De SGP is niet meer weg te denken uit het politieke landschap. Vol overtuiging gaat mijn stem dan ook bij alle verkiezingen naar de SGP.

Zondag

De zondag heeft voor mij altijd iets bijzonders. Het is de eerste dag van de week, de dag van de opstanding van onze Heere Jezus Christus. Deze dag wens ik dan ook in het bijzonder aan de dienst van God te wijden. Op zondag hoop ik de kerkdienst van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Spijkenisse te mogen beleven en verder probeer ik mij in het kader van de zondagsrust en zondagsheiliging zo rustig mogelijk te houden op deze dag. Dat is niet altijd even makkelijk maar wel noodzakelijk vind ik. We leven immers in een jachtige tijd waar helaas het verschil tussen de weekdagen en de zondag nauwelijks nog waar te nemen is. De zondag is wat mij betreft naast dat het de dag van de Heere is, dan ook een dag om even vanuit alle wereldse hectiek weer op adem te mogen komen en goed uitgerust de nieuwe week in te mogen gaan.