Getuigenis

Ondanks dat ik ben opgegroeid in een heidense omgeving heb ik toch altijd al gedacht dat er meer moest zijn tussen hemel en aarde. Met name in mijn tienerjaren stelde ik mezelf vragen als “waar kom ik vandaan”, “waarom zijn wij hier op aarde” en “waar gaan we heen als we sterven moeten”? 

Tijdens de periode waarin ik als landmacht soldaat werkzaam was kwam ik ook in aanraking met collega’s die christen zijn en deze mensen hadden iets wat ik niet had maar ik wilde het ook graag ervaren; een soort van innerlijke rust en vrede straalden zij uit.

Zo begon mijn zoektocht in de wereld van het christelijke geloof en heb ook heel fijne gesprekken mogen hebben met de legerpredikant hierover en heb uiteindelijk een Bijbel aangeschaft en ben er stukje voor stukje uit gaan lezen. Wat ik las boeide mij enorm en mijn nieuwsgierigheid om meer en meer uit de Bijbel te lezen groeide.

Ook bezocht ik in die tijd wel verschillende (militaire) kerkdiensten en dat vond ik prachtig. De rust en vrede die ik ervoer, was geweldig alsmede het samenzijn met mensen die ook in de Bijbel geloofden.

Nadat ik verschillende kerkdiensten in verschillende gemeenschappen in mijn woonplaats had bijgewoond, leidde de Heere mijn voetstappen in de zomer van 2006 naar de Christelijke Gereformeerde Kerk waar ik meteen in een warm bad kwam. Het was thuiskomen in deze gemeente en besloot de diensten in deze kerk vaker te willen bijwonen. 

Na gesprekken met de toenmalige predikant besloot ik al snel meelevend lid van de gemeente te willen worden en volgde de super interessante en leerzame Bijbelcursus "Ontmoetingen" samen met een groepje andere mensen die van buiten de kerk waren binnengelopen en daarnaast ging ik ook belijdeniscathegisatie volgen in de kerk.

Uiteindelijk op Eerste Pinksterdag 2009 mocht ik in de kerkdienst de volwassendoop ontvangen en openbare geloofsbelijdenis afleggen. Vanaf dit moment ben ik belijdend lid van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Spijkenisse. Mijn leven was veranderd in een uiterst positieve zin.

Natuurlijk was ik er nog lang niet op het moment van het afleggen van de geloofsbelijdenis. Toen begon het allemaal pas dat ik in de strijd tegen de wereld leven ging en dagelijks mocht groeien in mijn christelijk geloof. Door het bezoeken van kerkdiensten, het lezen in de Bijbel, goede christelijke boeken en het onderhouden van een gebedsleven groeit mijn geloofsleven nog dag aan dag. 

Ik geloof dan ook dat de Heere al mijn zondige werken vergeven heeft en dat ik straks na dit aardse leven bij Hem in Zijn Koninkrijk eeuwig in alle heerlijkheid leven mag. Niet omdat ik dat zelf ergens mee verdiend zou hebben, integendeel,  maar uit pure genade en door het geloof in het Verlossingswerk dat de Heere Jezus voor de wereld deed aan het kruis op Golgotha waarna Hij op de derde dag na Zijn kruisiging opnieuw levend geworden is en opstond uit de dood.

Ik mag belijden dat mijn leven sinds de Heere mij bekeerd heeft, zoveel beter geworden is dan dat het ooit was. Ik mag voluit uitspreken dat mijn slechtste dag met Jezus nu zoveel malen beter geweest is dan dat mijn beste dag zonder Jezus was. 

En voor wat betreft de innerlijke vrede en rust die mijn christelijke landmacht collega's toen der tijd hadden heb ik nu zelf ook!

 

Foto: Kerkgebouw "de Ark" van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Spijkenisse.