Dolfijnenmoord in Taiji

Stop de grootste slachting van dolfijnen en walvissen ter wereld. Elk jaar doden Japanners maar liefst 13.107 dolfijnen op de meest walgelijke en wrede wijze.

In het kleine vissersdorpje Taiji (Japan) vindt de dolfijnenmoord van september tot maart plaats en wordt uitgevoerd door 26 vissers.  Met 13 motorboten gaan de vissers bij zonsopkomst de zee op en zoeken naar dolfijnen. Dan slaan ze op onderwater gedompelde metalen pijpen om een muur van geluid te creëren. Dit veroorzaakt een grote paniek bij de doodsbange dieren. Met lange speren, vissershaken en messen worden de weerloze dieren afgeslacht. Badend in hun eigen bloed gillen de dolfijnen tijdens de slachting.

Waarom doen ze dit? De vissers uit Taiji claimen dat de dolfijnen teveel vissen eten en daarom bestreden moeten worden. Japan geeft tegen alle internationale afspraken in vergunningen voor deze “ongediertebestrijding”. De geslachte dolfijnen worden verwerkt tot vlees en verkocht voor menselijke consumptie in Japanse supermarkten. Enkele dolfijnen laat men in leven, deze worden voor grof geld door dolfinaria of “zwem met dolfijnen” projecten.

Bovenstaande tekst kreeg ik onlangs op een flyer aangeboden van een dierenactiviste bij mij uit de wijk, Ik was diep geschokt na het lezen van bovenstaande informatie en ben dan ook van mening dat ik deze praktijken onder de aandacht moet brengen op mijn website. Dit kan zo echt niet langer door gaan dat moet je toch met mij eens zijn.

Wat kunnen we doen?

  • Bekijk de met Oscars bekroonde documentaire “The Cave”.
  • Bezoek geen dolfinaria en ga niet zwemmen met dolfijnen: het vangen van dolfijnen is traumatiserend en stressvol voor dolfijnen. Ze kunnen er immers gewond door raken en dood aan gaan. Bovendien is gevangenschap tegennatuurlijk.
  • Dolfinaria laten het vaak opzettelijk overkomen alsof de dolfijnen het leuk vinden om getraind te worden. Dit is absoluut niet waar: Ze moeten de kunstjes leren en uitvoeren anders krijgen ze geen eten. Vertel ook aan anderen om geen dolfinaria te bezoeken of te gaan zwemmen met dolfijnen.
  • Steun EDEV’s campagne tegen deze walgelijke vorm van dierenmoord. Doneer op giro 8000242. Een acceptgiro aanvragen kan ook bij EDEV’s via: http://www.edev.nl