Over mij

Ik ben geboren op zaterdag 7 april 1973 in Rotterdam waar ik ook de eerste jaren van mijn leven opgroeide. In 1978 werd mijn broertje Robert geboren. Sinds halverwege mijn zevende levensjaar ben ik woonachtig in Spijkenisse, wijk de Akkers.

Wij hadden als gezin enorm te lijden onder de dictatuur van mijn vader. Hij was een tiran die er niet voor schroomde het gezin vrijwel dagelijks fysiek en mentaal te mishandelen. Als een beest kon hij tekeer gaan. Na de echtsheiding van mijn ouders heb ik hem ook nooit meer gezien en dat is goed zo.

Sinds mei 1994 voer ik mijn eigen zelfstandige huishouden eveneens in de wijk de Akkers in Spijkenisse (tegenwoordig onderdeel van de gemeente Nissewaard). De Akkers is een veelzijdige multi-culturele arbeiderswijk waar ik het ondanks de vele negatieve berichten in de media prima naar mijn zin heb en nog vele jaren hoop te mogen wonen. Ik woon samen met poes Anna (4 juli 2009) in een heerlijk vrijgezellen appartementje.

Na een periode als assistent afdelingsmanager in een franshise filiaal van een supermarkt gewerkt te hebben ben ik na mijn opleiding in verschillende functies als beroepssoldaat werkzaam geweest bij de Koninklijke Landmacht. Daarna ben ik als consulent bij Tupperware gaan werken en heb ook nog een kleine twee jaar als intercedent bij een uitzendorganisatie gewerkt.

Momenteel ben ik uit psychische redenen (schizofrenie en PTSS) volledig en definitief afgekeurd voor betaalde arbeid en hou mij zo nu en dan bezig met wat vrijwilligerswerk voor verschillende organisaties waaronder onder andere de kerk en de politiek. Daarnaast lees ik graag uit de Bijbel of zit met een goed christelijk boek op de bank, speel graag gezelschaps/ bordspelletjes met vrienden, luister naar de radio, verschillende afspeellijsten op Spotify of zet een CDtje op met mooie klassieke/ religieuze muziek. Ook de hits van mijn idool Tatjana Simić beluister ik met regelmaat. Verder is het bijhouden van deze website ook een hobby van mij. Ook het maken van een lekkere stads,- bos,- of strandwandeling doet mij veel deugd. Met enige regelmaat ben ik ook in het zwembad te vinden voor zowel banen trekken als recreatief zwemmen. Ook doe ik regelmatig aan yoga  wat ik erg leuk vind om te doen om mijzelf door inspanning te ontspannen.

Ik ben niet iemand die van internationale vakanties houdt. Het liefst ben en blijf ik gewoon in eigen land. Nederland heeft tenslotte ook zoveel mooie en interessante plekken te bieden als het om recreatie en/of vakantie gaat. Als naturist ben ik dan in het voorjaar en de zomermaanden meerdere malen aan het naaktstrand te vinden of verblijf een weekje op een naturistencamping. In de herfst,- en wintermaanden ben ik met regelmaat een middagje in de sauna te vinden. Ook het bezoeken van een Nederlandse stad en musea/ tentoonstellingen of andere attractie behoort tot een van mijn deugden.

Mijn grote liefde is Najam Saeed Khawaja. We leerden elkaar kennen in augustus 2005 en werden meteen verliefd op elkaar. Helaas mochten wij door nare externe omstandigheden niet samen zijn maar we houden nog steeds van elkaar. Er zal voor mij nooit een andere man meer zijn in mijn leven. Najam heeft voor altijd een bijzonder plekje in mijn hart.

Over mijn geboortedag op zaterdag 7 april 1973 kan ik het volgende zeggen: Het was de 97e dag van het kalenderjaar 1973. (de eerste zaterdag van de maand april in dat jaar). De zon kwam op om 7:02 en ging onder om 20:23. Ik ben geboren rond de klok van 16:00. Het was een behoorlijk zonnige maar toch frisse dag (9,9 graden Celsius) waarop de zon een kleine 5 uur en 3 kwartier geschenen heeft. Er waaide een matige wind met soms windstoten tot 52 km per uur.  In de week van mijn geboortedag stond Mort Shuman op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 met het nummer “Le lac majeur” (zie het YouTube filmpje onderaan deze pagina).
Het nieuws op deze dag was onder andere dat het zendschip van Radio Veronica vast liep op het strand van Scheveningen tijdens een storm, Het eerste gesprek door een mobiele telefoon een feit was, En er was de opening van het World Trade Center in New York, de zogenaamde Twin Towers. Deze stortten op 11 september 2001 in nadat ze werden doorboord door twee gekaapte vliegtuigen. Ook een belangrijke gebeurtenis op zaterdag 7 april 1973 was dat Eddy Merckx de achtste editie van de Amstel Gold Race won. Natuurlijk was er nog veel meer nieuws maar dit waren wel in hoofdlijnen de belangrijkste. Tot slot publiceer ik hieronder heb ik de voorzijde en binnenzijde van mijn geboortekaartje:

Mijn geboortekaartje