Iedereen is uniek!

Ik ben uniek! Niemand is zoals mij, er is nooit iemand geweest zoals mij en er zal nooit iemand komen zoals mij! Dit is een prachtig gegeven natuurlijk maar toch brengt het ook een bepaalde eenzaamheid met zich mee.

Geen mens in de wereld zal mij dan ook volledig kunnen begrijpen, niemand kent alle kamers van mijn hart. Niemand heeft precies dezelfde dingen gezien en gevoeld als ik.

Als ik me soms eenzaam voel dan zou ik kunnen kiezen uit twee reacties: Ik kan de duivel zijn zin geven en mezelf laten wegzakken in de diepte van depressie of zelfmedelijden maar ik kan mezelf ook laten vinden door de Heere en Hij vind mij doordat ik Hem aanroep in gebed.

Door het contact tussen de Heere en mij zal mijn eenzaamheid, en daarmee de duivel, geen zegen vieren. De Heere kent immers alle kamers van mijn hart want de Heere heeft mij uniek geschapen. Voor de Heere God zijn er geen geheimen in mijn hart. Alleen Hij kan mijn diepste ellende en verlangens begrijpen.

Daarom leg ik mijn leven elke dag op nieuw in de handen van onze Heere Jezus Christus want Wie kan mij beter begrijpen en door het leven opweg naar de eeuwigheid begeleiden dan Hij Die mij Zelf geschapen heeft.

Het bovenstaande is niet uitsluitend op mijzelf van toepassing maar ook op jou: Zoek daarom de Heere Jezus elke dag en ook jouw unieke leven zal enorm vruchtbaar zijn.

Getagd met , ,
4 reacties op “Iedereen is uniek!
 1. Bashar schreef:

  Wat mooi , omdat je echt uniek bent en je bent het best vriend van mij

 2. Marcel Hendriks schreef:

  Dank je wel Bashar maar ook jij bent uniek en een parel in Gods hand, dat mag je nooit vergeten.

  • Ida schreef:

   Dankjewel Marcel ,geen woord van gelogen ,het is fijn als je je niet zo alleen voelt ,dat er altijd iemand is die op je let over je waakt en van je houd
   Ik wens jou Gods rijke zegen