Zomerbrief 2018: Kerk de Dorsvloer

Deze maand verscheen de zomerbrief 2018 van kerk de Dorsvloer in Spijkenisse waarin ook ik een stukje heb mogen schrijven. Hier het stukje zoals het in de zomerbrief gepubliceerd is:

 

Hallo, ik ben Marcel Hendriks (45) en ben in 2015 lid geworden van de Dorsvloer. Ik heb de Dorsvloer de afgelopen drie jaar als een warme veelzijdige gemeente ervaren waarin een grote diversiteit aan mensen is. Iedereen mag zijn wie hij/zij is zonder veroordeeld of afgewezen te worden. Juist die diversiteit maakt de Dorsvloer tot een mooie gemeente van onze Heere Jezus Christus.  Heel fijn aan de Dorsvloer als kerk zijnde is ook de diversiteit aan kerkdiensten. Enerzijds is er ruimte voor mooie traditionele kerkdiensten met een goede preek maar aan de andere kant is er ook ruimte en aandacht voor speciale diensten zoals we laatst de Iona viering (georganiseerd door de Brongroep) mochten beleven in de Dorsvloer. Wat ik zelf heel fijn vond in deze dienst was het steentje dat we bij binnenkomst kregen wat dan symbool stond voor “iets” waar we in het leven mee worstelen en wat we door het steentje tijdens de dienst in het water mochten gooien de “negatieve bagage” die je bij je draagt symbolisch achter kon laten. Bij mij werkt zoiets. Ik heb dankzij mijn vader niet zo’n heel prettige jeugd beleefd en door het steentje in het water van het doopvont te gooien heb ik mijn vader en alle vervelende herinneringen die daarbij kwamen kijken achter kunnen laten. Ik neem hem niet meer mee in het verdere leven. Het gaf het gevoel of er een last van mijn schouders viel toen ik het steentje weggedaan had. Ook heel fijn in de Dorsvloer zijn de pastorale gesprekken, extra bijeenkomsten zoals de vacare (meditatieve bijeenkomst eens per maand) en de maandelijkse extra vieringen (naast de wekelijkse Erediensten) georganiseerd door de Brongroep van de Dorsvloer waarin ook veel aandacht is voor rust, bezinning en meditatie maar ook Taizé vieringen regelmatig georganiseerd worden. In de Dorsvloer ben ik als mens pas echt tot bloei gekomen en ik hoop dan ook nog heel lang lid van de Dorsvloer te mogen blijven in mijn verdere leven.

 

klik op bovenstaande banner voor meer informatie over Kerk de Dorsvloer in Spijkenisse.

2 reacties op “Zomerbrief 2018: Kerk de Dorsvloer
  1. Ida Schalk schreef:

    Dankjewel Marcel

    Begrijp wat je bedoelt ,ben op bezoek geweest en had ook een warm en welkomst gevoel
    😘😘