De persoonlijke website van Marcel Hendriks uit Spijkenisse

Naturisme


Naturisme is een mooie, ontspannen levenswijze in harmonie met de natuur: Het wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid welke ten doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor natuur, dier en milieu.

Ik vind het heerlijk om naakt te recreëren. Als twintiger kwam ik via een toenmalige vriendin voor het eerst in aanraking met naaktrecreatie. In het begin was het even vreemd, moest ik even aan de situatie wennen maar toen ik eenmaal op mijn gemak was wist ik meteen dat ik nooit meer anders wilde dan dit. Juist door naakt op de daarvoor aangewezen plaatsen in de vrije natuur te recreëren voel ik me naakt als één met Gods schepping en daar geniet ik met volle teugen van.

Mijn favoriete naturisten kampeerterrein in Nederland is het naturistenpark Flevo Natuur in Zeewolde. Het is ondanks dat ik er geen vaste standplaats heb altijd weer thuis komen op Flevo Natuur. Het is een prachtig onderhouden park met vele facaliteiten en activiteiten. Op Flevo Natuur vind je een diversiteit aan recreërende mensen die 

vanwege hun gemeenschappelijke naaktheid enorm met elkaar verbonden zijn op vriendschappelijke basis. Er is heel veel te beleven tijdens je kampeervakantie evenals je er heerlijk kunt fietsen of wandelen in en rond het om het park gelegen Hulkesteijnse bos. Ook bij minder mooi weer is er genoeg te beleven op het park.

Naast naaktrecreatie op naturistenpark Flevo Natuur ben ik in het voorjaar en in de zomer ook op naaktstranden te vinden en in de herfst en wintermaanden zoek ik mijn heil regelmatig in de sauna.