De persoonlijke website van Marcel Hendriks uit Spijkenisse

Gender


Ik ben bijna vijf decennia geleden geboren als jongetje, de mannelijke sekse. Toch voel ik mij niet specifiek man waardoor ik mijzelf een non-binair persoon noem. Een persoon die zich als non-binair identificeert, voelt zich niet specifiek man en ook niet specifiek vrouw. Mijn genderexpressie is overigens wel man (Ik presenteer mij als man aan de wereld) waardoor eigenlijk niet meteen duidelijk is dat ik mij als man zijnde non-binair voel.

Het heeft echt een hele poos geduurd voordat ik er achter kwam dat ik non-binair ben. Vroeger dacht ik dat ik transgender ben maar na verschillende psychische onderzoeken bij een genderteam bleek in 1995 al dat ik geen transgender ben en ben daarom ook nooit aan een feitelijke geslachtstransitie begonnen.

Ik vind het fijn om mijzelf niet meer in het bepaalde “hokje” man of vrouw te hoeven stoppen. Ik heb van beide genderidentiteiten overigens wel iets in me ondanks dat mijn genderexpressie heel duidelijk mannelijk is. Ik word doorgaans dus ook als man behandeld en daar heb ik verder ook helemaal geen moeite mee.

Mijn seksuele oriëntatie is op mannen gericht. Feitelijk ben ik dus een-non-binaire homofiel en daar heb ik zelf vrede mee.