www.marcelhendriks.net

Mijn verhaal


Ongeveer vijf decennia geleden kwam ik in Rotterdam ter wereld en groeide op in een heidense omgeving. Met name in de pubertijd begon ik toch wel over het leven na te denken en had al levensvragen zoals “waarom ben ik hier op aarde”, “wat is mijn levensdoel” en “waar ga ik heen als ik sterven moet”.... 

 

Jarenlang heb ik met dit soort levensvragen rondgelopen en als twintiger kreeg ik op mijn werk als landmacht soldaat ook te maken met christenen op de werkvloer. Deze mensen intrigeerde mij enorm want zij hadden iets in zich wat ik zelf niet had. Een soort van innerlijke rust en vrede hadden deze mensen en zij straalde deze ook continue uit en ik kreeg steeds meer het vurige verlangen dat ook te willen ervaren.

 

Op een gegeven moment ben ik naar de legerpredikant gestapt en heb verschillende fijne gesprekken met hem mogen hebben en heb in die tijd ook een Bijbel aangeschaft en probeerde daar telkens wat uit te lezen. Zo begon mijn christelijk geloof vanaf dat moment een heel klein beetje vorm te krijgen. Ook bezocht ik zo nu en dan een (militaire) kerkdienst.

 

Pas in de zomer van 2006 leidde de Heere mijn voetstappen naar de Christelijke Gereformeerde Kerk van Spijkenisse en ik ervaarde daar meteen een warm welkom. Uiteindelijk ben ik meelevend lid geworden van deze gemeente en heb samen met een groepje mensen de Bijbelcursus “Ontmoetingen” gevolgd waarna ik belijdeniscatechisatie ben gaan volgen en heb ik op 31 mei 2009 (eerste Pinksterdag) de volwassendoop mogen ontvangen en tegenover de hele gemeente geloofsbelijdenis mogen afleggen. Tegenwoordig ben ik belijdend lid van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Spijkenisse.

 

Daarmee was ik er nog lang niet natuurlijk. Nog dagelijks merk ik dat mijn geloof groeit door het blijven lezen in de Bijbel, kerkdiensten te bezoeken en goede christelijke boeken naast de Bijbel te lezen. Ik mag nu in elk geval wel weten dat ik na het aardse leven bij de Heere in de hemel mag komen en het eeuwig leven zal beërven. Niet omdat ik dat ergens mee verdiend zou hebben, integendeel, want ik ben en blijf een zondig mens, maar uit pure genade uit het lijden, sterven en opstaan uit de dood van onze Heere Jezus Christus alleen.

 

En die innerlijke rust en vrede die sommigen van mijn landmacht collega’s in der tijd hadden…. Die heb ik ook in mij gekregen!